پنجرههایی برای رهایی از رنج
مرداد ماه
ضرورت برگزاری کارگاه: در جهت ایجاد حال رضایتمندی در برهههای مختلف زندگی، این مجموعه مطالب را در چهار موضوع ارائه می کند و با ارائه راهکارهایی خدمت بانوان عزیز و محترم؛ رنج و ناراحتی، غصه و غم که از رویدادها و برخوردها و حوادث خرد و کلان برای انسان پیش میآید در سطح بسیار وسیعی کم کرده و در نتیجه احساس رضایتمندی را که هدف این مجموعه است برآورده میکند.
احساس رضایت مانع از بروز اضطراب و افسردگی است که در این حالت توانمندی انسان بالا رفته، باعث نشاط میشود و به دنبال آن موفقیت در زمینههای مختلف به انسان روی می آورد.
معرفی عناوین:
این کارگاه در ۴ موضوع فعالیت دارد:
- واقعی کردن انتظارات
- معجزه احترام
- تراژدی نقشها
- حفظ فردیت
1- واقعی کردن انتظارات: اگر توجه داشته باشیم در زندگی روزمره، انتظاراتی در ما وجود دارد. اساساً ما با انتظاراتمان از محیط پیرامون خود به سر میبریم؛ همچون انتظاراتی که از اوضاع اجتماعی مثل تورم، ترافیک و هوای سالم داریم. مثل انتظاراتی که از همسر، خانواده ی همسر، فرزندان، دوستان، مسئولین جامعه و نیزاز اولیای خدا و خدا داریم. اگر انتظاراتمان برآورده شوند خوشحال و راضی خواهیم بود و اگر برآورده نشوند رنجور و عصبی میشویم. در این بخش به چگونگی واقعی کردن انتظارات و خروج از رنج و ناراحتی خواهیم پرداخت.
2-معجزه احترام: هر کسی در این دنیا حریمی دارد از جمله خود من. این حریم شامل موضوعاتی است که درکارگاه به آن پرداخته خواهد شد. اگر این حریم رعایت شود، تنش در تعامل من با دیگران به حداقل خواهد رسید؛ بنابراین رنج و درگیری و ناراحتی به میزان زیادی از من دور خواهد شد. اثرات احترام آنقدر شگفت انگیز و کارساز است که می توان نام معجزه بر آن گذاشت.
3- تراژدی نقشها: شاهد این جریان هستیم که افراد در طول زندگی در نقشهای اجباری و اختیاری قرار میگیرند. انسان ها اگر با نقش های خود به خوبی آشنا شوند و آن ها را به درستی ایفا کرده و بتوانند از آن ها عبور کنند، مانع رشد و کمال و وسعت جنبههای روحی آن ها نمیشود ولی اگر در آن ها فرو رفته و مضمحل شوند دردسرها، تنشها و گرفتاریهای متعددی برای آنها ایجاد خواهد شد.
در این حالت میزان رنجوری بالا رفته و معمولاً باعث اضطراب و سرخوردگی و بروز ناهنجاریها در فرد میشود. راهکارهای این قسمت و مثالهای فراوانی که در کارگاه به آن پرداخته میشود آگاهی را نصیب انسان میکند تا بتواند از این گرداب خلاصی یافته و رهایی برای او حاصل شود.
4- حفظ فردیت: منظوراز فردیت، روح قوی و پرتوان انسانی است که به دنیا میآید و با ابزارهایی همچون جسم، عمر، علم، قدرت و ثروت به سمت تعالی بیشتر و کمالات و بقای ابدی در جوار رحمت الهی حرکت میکند. در این قسمت فرد با کمک آموزشها، میتواند موانع رشد و حرکت خود را برطرف کند و رنج ها را به حداقل برساند.
آگاهی و رهایی توأمان او را به سمت تعالی حرکت داده و رشد را در خود احساس خواهد کرد. یکی از راهکارهای حفظ فردیت توجه به جنبههای مثبت و منفی نقشهاست. مجموعه این آموزهها که در ۸ جلسه ارائه میشود نتایج زیر را به دنبال دارد؛ البته اگر خواهر عزیز تمامی راهکارها را انجام دهد و اصرار بر تداوم آن داشته باشد.
نتایج کارگاه پنجرههایی برای رهایی از رنج:
با شرکت در این کارگاه، به میزان زیادی از اضطراب و افسردگی پیشگیری میشود. میزان افسردگی آمار بالایی در ایران دارد. به جرأت میتوان گفت انجام راهکارها به میزان زیادی از افسردگی پیشگیری کرده و همچنین جنبه درمانی برای این دو مشکل دارد. بنا به تجربه 15ساله از دیگر نتایج، آگاهی بسیار زیادی است که شخص نسبت به اهداف، رفتارو عملکردهای خود پیدا کرده، نگاه او به زندگی تغییر میکند و بر اثر این آگاهی به رشد فکری و کمال میرسد.
فرد بدون اینکه دچار غرور و تکبر شود، ارزش زیادی برای خود قائل خواهد شد. همچنین چون به عزت نفس دست پیدا میکند صفات ناصحیح او به خوبی و زیبایی تغییر کرده و دارای صفات حسنه میگردد.
فرد به چنان آزادی و رهایی دست پیدا میکند که گویی این راهکارها همچون پنجره هایی او را از زندانی که برای خویشتن ایجاد کرده، رها میکند. درست مانند پرندهای که که از قفس رهایی می یابد.
مدت زمان برگزاری: 8 جلسه، روزهای سه شنبه از ساعت ۱۵ الی ۱7 بعد از ظهر
نحوه برگزاری: حضوری و آنلاین. در خدمت عزیزان خارج از کشور نیز خواهیم بود.
هزینه ثبت نام برای افراد داخل و خارج از کشور متفاوت است.
نظرات شرکت کنندگان در کارگاه پنجرههایی برای رهایی از رنج:
- به سبب صحبتها و آموزشهای خانم دکتر عزیز که تکرار و مرور میکنم، درونم گاهی آرامش زیادی دارم! با وجود بیماری و کلی سختیها..! من به عنوان یک مریض دارم به همسرم میگم لطفاً به من انرژی مثبت بده.
- راستش من خودم تمرین ادب و سکوت رو از خردانگیزی همچنان تکرار میکردم... اما نتیجه ای نمیدیدم!! الان میفهمم که ادب و سکوت در کلمات داشتم. اما حرکات صورت و بدنم ادب در صحبتم رو نشون نمیداد بلکه بالعکس باعث عصبانیت بیشتر طرف مقابلم میشد.
- در مورد تمرین زهد خیلی این هفته سعی کردم که در مورد این بحث دقت بیشتری در جریان زندگیم داشته باشم و خیلی نتیجه خوبی هم گرفتم.
- یه نمونه اینکه خیلی علاقه زیادی به خریدهای تا حدی بیهوده داشتم که سعی در کنترل کردن این علاقه کردم و تا حدی هم رضایت بخش بوده و در مورد سکوت و ادب در خانه آرامش بیشتری با این تمرین کسب نموده ام و هر روز این تمرین را چه در خانه و چه در محیط بیرون سعی میکنم انجام بدم و واقعا معجزهآفرین هست. از خانم دکتر و شما متشکرم.
- من تا قبل ازشنیدن توضیحات خانم دکتردرمورد انواع باورهایی که در زندگی ما رخنه کرده، اطلاعی در مورد گستردگی باورهای غلط یا درست زندگی خودم نداشتم. الان که به خودم رجوع میکنم میبینم مواردی هست که احتمالا جز باورهای فرهنگی به حساب میاد. یک موردش این اعتقاد هست که آقایون در بعضی موارد مثلا مدیریت کارها قویتر از خانمها هستن و بهتر عمل میکنند. تجربه این رو واسه من ثابت کرده و چون تجربه جزئی از علم به حساب میاد پس من احساس میکنم باور غلطی نیست. البته قبول دارم استثناهایی وجود داره.
- باور دیگه که خانم دکتر هم به اون اشاره کردن باور زشت یا زیبا بودن بعضی سلیقهها در گروههای خاص میباشد که من این باور رو در مورد بعضی قومیتها دارم، که مثلا فلان قوم از نظر سلیقه متفاوت و بد سلیقه هستند. این باور در نتیجه تفاوت در سلیقهها ایجاد شده و منظور تحقیر اون قوم خاص نیست.