خرد انگیزی
آبان ماه
ضرورت برگزاری کارگاه: بالاترین نعمتی که خداوند بعد از ایمان به انسان بخشیده نعمت عقل میباشد. این گوهر گرانقدر از کودکی به اندازه های حکیمانهای در وجود انسان قرار داده می شود. خداوند به همه انسانها عقل داده است. آدمی با استفاده از این نعمت عظیم است که امور دنیا و آخرت خود را تدوین کرده و اداره میکند. عقل قدرت تشخیص حق از باطل، خطا و اشتباه را به انسان ارزانی میدارد. خداوند حکیم به انسان عاقل تکلیف و مسئولیت میدهد. بازخواست در قیامت از عقلاست.
عقل نوری است که با اراده انسان قدرت پاره کردن پردههای جهل و نادانی را دارد. به کمک عقل کسب علم صورت میگیرد، کشف حقایق انجام میشود و راه و رسم زندگی روشن میشود. همه امور دنیا، تعاملات اجتماعی، قانونمندیها، اختراعات و خلاقیتها همه و همه در پرتو نور عظیم عقل صورت میگیرد. در سایه عقل حال رضایتمندی که هدف مجموعه سفر در رضایت است، تحقق میپذیرد و مطلب بسیار جالب اینکه عقل قابلیت ازدیاد و نورافشانی بیشتر را دارد و این امر مهم به دست انسان انجام شدنیاست. ارائه راهکارهایی برای ازدیاد نورافشانی عقل، کاری است که ادیان الهی برای بشر کردهاند و موانع این تابش را نیز معرفی کرده و در قالب بایدها و نبایدها ارائه میدهند .
راهکارهایی که توسط این کارگاه معرفی میشود باعث ازیاد این تابش و کمک به شکوفایی عقل و انگیزش آن است. انسانی که عقلش بیشتر میشود یاد میگیرد که از آن چگونه استفاده کند و بهره برداری از معدن عقل به فرموده حضرت علی علیه السلام را توسط این آموزه ها هرچه بیشتر فرا میگیرد، از بروز مشکلات زیاد پیشگیری کرده و تمامی گرفتاریها و دردسرهایی که خود یا دیگران برایش فراهم کردهاند را حل و فصل میکند و قطعاً نتیجه این عمل حال رضایتمندی فراوان از زندگی خواهد بود.
لذا خردانگیزی و خودشناسی در تعامل زیادی با همدیگر قرار دارند و به همین دلیل پیش نیاز شرکت در کارگاه خودشناسی، کارگاه خردانگیزی میباشد. با استفاده زیاد از عقل است که می توان به خودشناسی رسید.
معرفی عناوین:
- تفکر صحیح
- نظر در علم (با توجه به توضیح واژه نظر)
- سکوت و صمت
- بصیرت
- ذکر (با توجه به معانی و مصادیق آن)
- استفاده از تجارب
- استفاده از عبرت
- زهد (با توجه به معنی دقیق و صحیح آن)
- ادب
- خودشناسی
این عناوین از متن آیات قرآن و روایات معصومین علیهمالسلام استخراج شده که منابع آن مفصل در آموزههای دینی آمدهاست. محقق و مدرس این کارگاه ادعا نمیکند که فقط این تعداد در آموزههای دینی برای خرد انگیزی وجود دارد بلکه ایشان این تعداد را استخراج کرده و به آموزش گذاشته است.
نتایج به کارگیری: در طول ۲۵ سال در کلاسهای متعدد راهکارهای خردانگیزی ارائه شده و همچنین در مشاورههای فردی به تناسب روحیه افراد و مشکلات آنان زیاد استفاده شده است و نتایج ارزشمند و گرانقدری به دست آمده است. گزارشات افرادی که این آموزشها را به کار گرفتهاند، هم در امر پیشگیری و هم حل مشکلات حاکی از این مطلب میباشد و باعث حال رضایتمندی از زندگی در عین وجود گرفتاریها و معضلات زیاد شدهاست، زیرا آدمی را از عصبی بودن، افسردگی و صفات بد دور میکند و این خاصیت شکوفایی عقل است که صفات حسنه و زیبا، آرامش و سلامت روان را زینتبخش وجود انسان میسازد.
مدت زمان برگزاری: 10 جلسه، روزهای سه شنبه از ساعت ۱۵ الی ۱7 بعد از ظهر
نحوه برگزاری: حضوری و آنلاین. در خدمت عزیزان خارج از کشور نیز خواهیم بود.
هزینه ثبت نام برای افراد داخل و خارج از کشور متفاوت است.
نظرات شرکت کنندگان کارگاه خردانگیزی(شکوفایی عقل)
- الان من درونم گاهی آرامش زیادی دارم به سبب صحبتها و آموزشهای خانم دکتر عزیز که تکرار و مرور میکنم! با وجود بیماری و کلی سختیها..! من به عنوان یک مریض دارم به همسرم میگم لطفاً به من انرژی مثبت بده .
- راستش من خودم تمرین ادب و سکوت رو از خردانگیزی هم چنان تکرار میکردم...اما نتیجهای نمیدیدم!! الان میفهمم که ادب و سکوت در کلمات داشتم. اما حرکات صورت و بدنم ادب در صحبتم رو نشون نمیداد بلکه بالعکس باعث عصبانیت بیشتر طرف مقابلم میشد.
- در مورد تمرین زهد خیلی این هفته سعی کردم که در مورد این بحث دقت بیشتری در جریان زندگیم داشته باشم و خیلی نتیجه خوبی هم گرفتم یه نمونه اینکه خیلی علاقه زیادی به خریدهای تا حدی بیهوده داشتم که سعی در کنترل کردن این علاقه کردم و تا حدی هم رضایت بخش بوده و در مورد سکوت و ادب در خانه آرامش بیشتری با این تمرین کسب نموده ام و هر روز این تمرین را چه در خانه و چه در محیط بیرون سعی میکنم انجام بدم و واقعا معجزهآفرین هست. از خانم دکتر و شما متشکرم.
- من تا قبل از شنیدن توضیحات خانم دکتر در مورد انواع باورهایی که در زندگی ما رخنه کرده، اطلاعی در مورد گستردگی باورهای غلط یا درست زندگی خودم نداشتم. الان که به خودم رجوع میکنم میبینم مواردی هست که احتمالا جز باورهای فرهنگی به حساب میاد. یک موردش این اعتقاد هست که آقایون در بعضی موارد مثلا مدیریت کارها قویتر از خانمها هستن و بهتر عمل میکنند. تجربه این رو واسه من ثابت کرده و چون تجربه جزئی از علم به حساب میاد پس من احساس میکنم باور غلطی نیست. البته قبول دارم استثناهایی وجود داره. باور دیگه که خانم دکتر هم به اون اشاره کردن باور زشت یا زیبا بودن بعضی سلیقه ها در گروههای خاص میباشد که من این باور رو در مورد بعضی قومیتها دارم، که مثلا فلان قوم از نظر سلیقه متفاوت و بد سلیقه هستند. این باور در نتیجه تفاوت در سلیقهها ایجاد شده و منظور تحقیر اون قوم خاص نیست.